Grikių ir jautienos apkepas

Grikių ir jautienos apkepas
Ingredientai:
  • Jautienos faršas, 500 gramų
  • Grikiai, 120 gramų
  • Svogūnas, 1 vienetas
  • Česnakas, 2 skiltelės
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Sūris, 70 gramų
  • druska, pipirai, 1 žiupsnelis
  • Kalendra, 1 pundelis
  • Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Grikius išvirkite pagal nurodymus ant pakelio.

  2. Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepinkite truputyje aliejaus iki auksinės spalvos.

  3. Virtus grikius, faršą, kepintą svogūną, smulkiai pjaustytą ar spaustuku perspaustą česnaką, sutarkuotą sūrį, kiaušinius gerai sumaišykite, pagardinkite pipirais ir druska.

  4. Gautą masę sudėkite į riebalais pateptą kekso formą, uždenkite folija ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

  5. Tiekite su smulkinta kalendra, mėgiamomis šviežių daržovių salotomis arba marinuotais burokėliais.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą