Grikių blyneliai

Grikių blyneliai
Ingredientai:
  • Grikių miltai, 1 kilogramas
  • Pienas arba vanduo, 1 litras
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Cukrus, 60 gramų
  • Šviežios mielės, 30 gramų
  • Grietinė
  • Druska
  • Aliejus kepimui
Gaminimo instrukcija:
  1. Šiltame piena arba vandenyje ištirpinkite mieles. Įberkite pagal skonį druskos ir pusę persijotų miltų, išmaišykite ir palikite kurį laiką šiltoje vietoje, kad pakiltų.

  2. Suberkite cukrų, sudėkite išplaktus kiaušinius ir likusius miltus, išmaišykite.

  3. Kepkite blynelius aliejuje, patiekite su grietine.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Sigita
» Rašyti komentarą