Grikių apkepas su varške

Grikių apkepas su varške
Ingredientai:
  • Grikiai, 1 stiklinė
  • Varškė, 250 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
  • Razinos, 100 gramų
  • Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
  • Verdantis vanduo, 1 stiklinė
  • Druska
Gaminimo instrukcija:
  1. Grikius nuplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu, sumaišykite su sviestu, uždenkite dangčiu ir palikite 20 minučių, kad išbrinktų.

  2. Varškę pertrinkite su kiaušiniais, druska ir cukrumi, sumaišykite su nusunktais grikiais ir razinomis.

  3. Sudėkite masę į nepridegančią kepimo formą, kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 30-40 minučių.

  4. Atvėsinkite toje pačioje formoje, supjaustykite porcijomis, patiekite su uogiene, medumi arba grietine.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Vaiva
» Rašyti komentarą