- Grikių kruopos, 350 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Žalumynai
- Džiovintos žolelės, prieskoniai, 1 valgomasis šaukštas
- Sūris
- Miltai, 4 valgomieji šaukštai
- Majonezas, 2 valgomieji šaukštai
- Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
- Svogūnas, 1 vienetas
- Česnakas, 3 skiltelės
- Citrinos sultys
Grikius perplaukite ir išvirkite, nusunkite, leiskite nugaruoti. Įmuškite 1 kiaušinį ir dar 1 baltymą. Trynį išplakite su trupučiu druskos ir žiupsneliu pipirų, padėkite į šaldytuvą.
Sumaišykite majonezą ir grietinę. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais arba žiedais, užpilkite vandeniu praskiestomis citrinos sultimis ir padėkite marinuotis pusvalandį į šaldytuvą, po to šiek tiek apkepkite ant nestiprios ugnies ir sudėkite į grikius.
Česnaką susmulkinkite, sudėkite į grikius, išmaišykite. Pabarstykite pagal skonį druska, įvairiais prieskoniais, 10 minučių citrinos sultyse pamirkytais žalumynais (nebūtina dėti), galiausiai įmaišykite grietinę, majonezą ir 4 šaukštus miltų.
Kepimo formą ištepkite riebalais, sudėkite paruoštą masę, aptepkite viršų tryniu, pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite vidutinio kartumo orkaitėje apie valandą, kol užsidės graži plutelė.
2016-03-11 21:07