Grikių apkepas

Grikių apkepas
Ingredientai:
  • Grikių kruopos, 350 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Žalumynai
  • Džiovintos žolelės, prieskoniai, 1 valgomasis šaukštas
  • Sūris
  • Miltai, 4 valgomieji šaukštai
  • Majonezas, 2 valgomieji šaukštai
  • Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
  • Svogūnas, 1 vienetas
  • Česnakas, 3 skiltelės
  • Citrinos sultys
Gaminimo instrukcija:
  1. Grikius perplaukite ir išvirkite, nusunkite, leiskite nugaruoti. Įmuškite 1 kiaušinį ir dar 1 baltymą. Trynį išplakite su trupučiu druskos ir žiupsneliu pipirų, padėkite į šaldytuvą.

  2. Sumaišykite majonezą ir grietinę. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais arba žiedais, užpilkite vandeniu praskiestomis citrinos sultimis ir padėkite marinuotis pusvalandį į šaldytuvą, po to šiek tiek apkepkite ant nestiprios ugnies ir sudėkite į grikius.

  3. Česnaką susmulkinkite, sudėkite į grikius, išmaišykite. Pabarstykite pagal skonį druska, įvairiais prieskoniais, 10 minučių citrinos sultyse pamirkytais žalumynais (nebūtina dėti), galiausiai įmaišykite grietinę, majonezą ir 4 šaukštus miltų.

  4. Kepimo formą ištepkite riebalais, sudėkite paruoštą masę, aptepkite viršų tryniu, pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite vidutinio kartumo orkaitėje apie valandą, kol užsidės graži plutelė.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Milda
» Rašyti komentarą
» Komentarai
ieva
2016-03-11 21:07
tikras angeliskas skamynas