- Paprikos, 4 vienetai
- Morka, 1 vienetas
- Grikiai, 0.5 stiklinės
- Feta sūris, 150 gramų
- Juodieji pipirai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kario, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kumino, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Sviestas, 3 valgomieji šaukštai
- Grietinė, 0.5 stiklinės
- Garstyčios, 1 valgomasis šaukštas
- Krapai, petražolės, 1 pundelis
Keptuvėje išlydome 2 šaukštus sviesto ir jame apkepiname prieskonius (galite pasirinkti kitokius, nei nurodyta recepte) iki kol pasklis aromatas. Tuomet suberkite sutarkuotas morkas, permaišykite, uždenkite ir troškinkite 5-7 min. Suberkite patrupintą fetos sūrį ir dar kelias minutes patroškinkite. Berkite perplautus grikius. Viską užpilkite vandeniu, uždenkite ir palikite troškintis ant lėtos ugnies. Vis patikrinkite ar netrūksta vandens ir pripilkite dar šiek tiek, jeigu reikės. Troškinkite iki kol grikiai bus minkšti, net vos suvirę. Pagardinkite druska.
Kol įdaras troškinasi, nuplaukite paprikas, pašalinkite sėklas. Paprikas perliekite verdančiu vandeniu, tai pašalins galimą kartumą.
Paprikas įkimškite įdaru. Sudėkite į riebalais vos vos pateptą formą. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
Grietinę sumaišykite su garstyčiomis ir smulkintais žalumynais. Gautu padažu užpilkite paprikas ir kepkite jas dar 5-7 min.
Originalus, sotus patiekalas. Grikių įdarą galite ruošti ne tik su morkomis, bet ir su svogūnais, cukinijomis, brokoliais, kopūstais, tik įvairūs daržovių ir, jeigu norite, mėsos likučiai.