- Grikiai, 150 gramų
- Faršas, 300 gramų
- Morka, 1 vienetas
- Svogūnas, 1 vienetas
- Česnakai, 2 skiltelės
- Pomidorų pasta, 2 valgomieji šaukštai
- Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 3
Svogūną smulkiai supjaustykite kubeliais ir apkepinkite aliejuje, tuomet sudėkite faršą, tarkuotą morką ir viską pakepinkite. Sudėkite smulkiai sukapotą arba spaustuku perspaustą česnaką, pomidorų pastą, pagardinkite druska ir pipirais. Uždenkite ir dar keletą minučių viską patroškinkite.
Į troškinį suberkite neviltus grikius, užpilkite verdančiu vandeniu taip, kad viskas būtų vos apsemta. Uždenkite ir troškinkite ant nedidelės ugnies iki kol grikiai išvirs. Troškinimo metu galima įdėti lauro lapelį.
Gardus patiekalas! Prie jo ypač tinka rauginti ar marinuoti agurkėliai!