- Liesa kiauliena, 600 gramų
- Grikiai, 900 gramų
- Augalinis aliejus arba sviestas
- Morkos, 2 vienetai
- Svogūnai, 2 vienetai
- Paprikos, 2 vienetai
- Pomidorai, 3 vienetai
- Prieskoniai
- Druska
Supjaustykite mėsą nedideliais gabaliukais, morkas ir aprikas - gan stambiais kubeliais (kad troškinant nesukristų).
Pomidorus sutarkuokite, svogūnus supjaustykite norimo dydžio pusžiedžiais arba gabaliukais.
Įpilkite į keptuvę aliejaus, sudėkite mėsą ir kepkite ant vidutinės ugnies tol, kol pasidengs gražia rusva plutele. Įpilkite vandens, sumažinkite temperatūrą, troškinkite apie pusvalandį, kol mėsa suminkštės. Į pabaigą sudėkite svogūnus, truputį apkepkite su mėsa. Skysčio turi beveik nelikti.
Sudėkite paprikas ir morkas, uždenkite dangčiu ir patroškinkite. Viską pabarstykite prieskoniais, sudėkite pomidorus, leiskite šiek tiek nugaruoti pomidorų sultims.
Sudėkite nuplautus grikius, įpilkite vandens (stiklinei grikių - 2 stiklinės vandens). Įberkite druskos, išmaišykite ir užvirinkite, tada nukaiskite ir įkiškite į nelabai karštą orkaitę, kad lėtai troškintųsi. Po pusvalandžio nuimkite dangtį. Jei skysčio liko, palaukite, kol išgaruos. Išjunkite orkaitę, uždenkite grikius ir palaukite 15-20 minučių.
Jei viską darysite teisingai, daržovės išsaugos formą, mėsytė bus minkšta, o grikiai - birūs ir labai skanūs.
2018-07-09 13:03