Grietininis tortas

Grietininis tortas
Ingredientai:
  • Miltai, 2 stiklinės
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Cukrus, 2 stiklinės
  • Grietinė, 700 mililitrų
  • Kakava, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kepimo milteliai arba soda, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Aliejus formai patepti
  • Juodasis šokoladas, 200 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Išmaišykite 300 ml grietinės su 1 stikline cukraus, suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, įmuškite kiaušinius. Užmaišykite lipnią tešlą.

  2. Padalinkite masę į dvi dalis. Į vieną suberkite kakavos miltelius ir gerai šmaišykite.

  3. Dalį be kakavos kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje riebalais išteptoje formoje apie 7-8 minutes. Taip pat iškepkite ir kakavinį pagrindą.

  4. Pagrindus atvėsinkite ir perpjaukite išilgai į dvi dalis.

  5. Paruoškite kremą: išplakite plaktuvu likusią grietinę, tada supilkite cukrų ir vėl gerai išplakite.

  6. Pertepkite pagrindus, aptepkite viršų ir šonus, pabarstykite tarkuotu šokoladu.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Viktorija
» Rašyti komentarą