- Miltai, 2 stiklinės
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Cukrus, 2 stiklinės
- Grietinė, 700 mililitrų
- Kakava, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kepimo milteliai arba soda, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Aliejus formai patepti
- Juodasis šokoladas, 200 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Išmaišykite 300 ml grietinės su 1 stikline cukraus, suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, įmuškite kiaušinius. Užmaišykite lipnią tešlą.
Padalinkite masę į dvi dalis. Į vieną suberkite kakavos miltelius ir gerai šmaišykite.
Dalį be kakavos kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje riebalais išteptoje formoje apie 7-8 minutes. Taip pat iškepkite ir kakavinį pagrindą.
Pagrindus atvėsinkite ir perpjaukite išilgai į dvi dalis.
Paruoškite kremą: išplakite plaktuvu likusią grietinę, tada supilkite cukrų ir vėl gerai išplakite.
Pertepkite pagrindus, aptepkite viršų ir šonus, pabarstykite tarkuotu šokoladu.