Greitas šokoladinis pyragas

Greitas šokoladinis pyragas
Ingredientai:
  • Miltai, 2 stiklinės
  • Sviestas arba margarinas, 300 gramų
  • Kakavos milteliai, 9 valgomieji šaukštai
  • Pasukos, 0.5 stiklinės
  • Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Cukraus pudra, 450 gramų
  • Cukrus, 1.5 stiklinės
  • Vanduo, 0.5 stiklinės
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Soda, 1 arbatinis šaukštelis
  • Pienas, 4 valgomieji šaukštai
  • Smulkinti lazdyno riešutai, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir cukrų.

  2. Į vidutinio dydžio puodą sudėkite 200 g sviesto, 5 šaukštus kakavos ir supilkite vandenį. Užvirinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, suberkite miltus su cukrumi ir gerai išmaišykite.

  3. Masę šiek tiek atvėsinkite, įmaišykite į ją 2 kiaušinius, pasukas, sodą ir šaukštelį vanilinio cukraus. Supilkite tešlą į riebalais išteptą formą ir kepkite 175 laipsnių temperatūroje 30 minučių.

  4. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, paruoškite glazūrą: sumaišykite puode likusį sviestą, pieną ir 4 šaukštus kakavos, užvirinkite. Plakdami suberkite cukraus pudrą, vanilinį sukrų ir riešutus, gerai išmaišykite iki vienalytės masės ir apipilkite dar karštą pyragą.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Natalija
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Viktorija
2013-04-19 06:59
Fantastiškas pyragas. Visiems labai patiko. Kepiau Velykoms, tai po to jau mama ir gimtadieniui užsiprašė. Tik glajų darau kitą, nes šitas nelabai patiko. Jei darysit šitą, tai dėkit mažiau cukraus pudros
Vanda
2013-04-12 00:15
Cukraus tikrai per daug,o ir soda netinka į pyragus,nes labai neskaniai atsiduoda.Turiu dar paprastesnį ir skanesnį receptą šokoladinio pyrago.