- Miltai, 2 stiklinės
- Sviestas arba margarinas, 300 gramų
- Kakavos milteliai, 9 valgomieji šaukštai
- Pasukos, 0.5 stiklinės
- Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Cukraus pudra, 450 gramų
- Cukrus, 1.5 stiklinės
- Vanduo, 0.5 stiklinės
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Soda, 1 arbatinis šaukštelis
- Pienas, 4 valgomieji šaukštai
- Smulkinti lazdyno riešutai, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir cukrų.
Į vidutinio dydžio puodą sudėkite 200 g sviesto, 5 šaukštus kakavos ir supilkite vandenį. Užvirinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, suberkite miltus su cukrumi ir gerai išmaišykite.
Masę šiek tiek atvėsinkite, įmaišykite į ją 2 kiaušinius, pasukas, sodą ir šaukštelį vanilinio cukraus. Supilkite tešlą į riebalais išteptą formą ir kepkite 175 laipsnių temperatūroje 30 minučių.
Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, paruoškite glazūrą: sumaišykite puode likusį sviestą, pieną ir 4 šaukštus kakavos, užvirinkite. Plakdami suberkite cukraus pudrą, vanilinį sukrų ir riešutus, gerai išmaišykite iki vienalytės masės ir apipilkite dar karštą pyragą.
2013-04-19 06:59