- Avižiniai dribsniai, 8 stiklinės
- Sėlenos, 1.5 stiklinės
- Saulėgrąžos, 1 stiklinė
- Migdolai, 1 stiklinė
- Pekanų riešutai, 1 stiklinė
- Graikiniai riešutai, 1 stiklinė
- Rudasis cukrus, 0.5 stiklinės
- Klevų sirupas, 4 valgomieji šaukštai
- Medus, 8 valgomieji šaukštai
- Aliejus, 1 stiklinė
- Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Džiovintų spanguolių, 2 stiklinės
Avižinius dribsnius, sėlenas, saulėgrąžas sumaišykite. Riešutus smulkiai sukapokite ir taip pat įmaišykite į mišinį.
Sumaišykite druską, cukrų, klevų sirupą, aliejų, cinamoną, galite vos pakaitinti, jeigu medus kietas. Supilkite ant sauso mišinio, gerai išmaišykite.
Dvi skardas išklokite kepimo popieriumi ir paskirstykite granolos masę. Jeigu dviejų skardų neturite, tai granolą skrudinkite per du kartus, iškart visko į vieną skardą nepilkite, nes masė apskrus netolygiai.
Skardas statykite į iki 160C įkaitintą orkaitę ir skrudinkite apie 20 min. Kartas nuo karto dribsnius permaišykite.
Paskrudintą granolą atvėsinkite ir įmaišykite spanguolių. Laikykite sandariame indelyje.
Granolą galite ruošti su įvairiais riešutais, sėklomis ir džiovintais vaisiais, uogomis. Ją tiekite su jogurtu, pienu, užsiberkite ant šviežių vaisių, trintų vaisių kokteilių, ledų.