- Konservuoti avinžirniai, 2 skardinės
- Tahini pasta, 0.333333 stiklinės
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Citrina, 1 vienetas
- Druska, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Kuminas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Česnakas, 3 skiltelės
- Vyšniniai pomidorai, 10 vienetų
- Žalias agurkas, 0.5 vieneto
- Feta sūris, 1 pakelis
- Juodos arba raudonos alyvuogės, 1 stiklinė
- Pipirai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Sudėkite į trintuvą Tahini pastą, įspauskite citrinos sulčių ir minutę pamaišykite. Tuomet įdėkite česnako skilteles, pilkite alyvuogių aliejų, berkite druską, kuminą ir konservuotus avinžirnius. Viską gerai išmaišykite, tuomet įpilkite šiek tiek šalto vandens, kad masės konsistencija būtų labiau kreminė.
Dėkite humusą į dubenėlį, o šalia patiekite: alyvuoges, pjaustytą agurką, per pusę perpjautus vyšninius pomidoriukus, fetos sūrį. Užberkite pipirų, jei norite papuoškite patiekalą rozmarino šakele. Galite valgyti su tortilijų traškučiais. Skanaus!