Graikiškos salotos

Graikiškos salotos
Ingredientai:
  • Salotos, 1 pundelis
  • Pomidorai, 4 vienetai
  • Agurkas, 1 vienetas
  • Raudonas svogūnas, 0.5 vieneto
  • Alyvuogės, 30 vienetų
  • Feta sūris, 180 gramų
  • Petražolės
  • Alyvuogių aliejus, 0.25 stiklinės
  • Vyno actas, 2 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Pipirai
  • Citrinos sultys
Gaminimo instrukcija:
  1. Storuosius salotų galus nupjaustykite, salotas suplėšykite ir sudėkite į salotinę.

  2. Supjaustykite pomidorus stambiais gabalėliais (ne kubeliais), svogūnus - plonais pusžiedžiais, nuskustą agurką - nedideliais gabaliukais. Sudėkite ant salotų.

  3. Sumeskite perpjaustas per pusę alyvuoges, sudėkite fetos sūrį (ketvirtadalį palikite papuošimui).

  4. Sumaišykite alyvuogių aliejų, actą, druską, pipirus, cukrų ir smulkintą česnaką. Sudėkite keletą smulkiai supjaustytų alyvuogių ir užpilkite salotas.

  5. Permaišykite, papuoškite likusiu sūriu ir patiekite.

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Estera
» Rašyti komentarą