- Vidutinio dydžio pomidorai, supjaustyti, 2 vienetai
- Susmulkintos česnako skiltelės, 2 vienetai
- Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Raudonojo vyno actas, 2 valgomieji šaukštai
- Kietagrūdžių kviečių makaronai, 250 gramų
- Virti/konservuoti avinžirniai, 400 gramų
- Supjaustytas vidutinio dydžio agurkas, 1 vienetas
- Trupinta feta, 0.5 stiklinės
- Supjaustytos alyvuogės, 0.3 stiklinės
- Švieži arba džiovinti raudonėliai pagal skonį
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Dideliame puode išvirkite makaronus taip, kaip nurodyta ant pakuotės.
Kol makaronai verda, sumaišykite dubenyje actą, aliejų, česnaką ir pomidorus.
Makaronus perliekite šaltu vandeniu, nusunkite ir sudėkite į dubenį su pomidorais. Įmaišykite avinžirnius, agurką, fetą, alyvuoges ir raudonėlius.
Tai - šiek tiek kitoks graikiškų salotų variantas, papildomai praturtintas baltymais. Jeigu prieš patiekdami kurį laiką palaikysite šaldytuve, bus tik skaniau. Patiekite su pitos traškučiais arba valgykite tiesiog taip.