Graikiškos makaronų salotos

Graikiškos makaronų salotos
Ingredientai:
  • Vidutinio dydžio pomidorai, supjaustyti, 2 vienetai
  • Susmulkintos česnako skiltelės, 2 vienetai
  • Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
  • Raudonojo vyno actas, 2 valgomieji šaukštai
  • Kietagrūdžių kviečių makaronai, 250 gramų
  • Virti/konservuoti avinžirniai, 400 gramų
  • Supjaustytas vidutinio dydžio agurkas, 1 vienetas
  • Trupinta feta, 0.5 stiklinės
  • Supjaustytos alyvuogės, 0.3 stiklinės
  • Švieži arba džiovinti raudonėliai pagal skonį
Gaminimo instrukcija:
  1. Dideliame puode išvirkite makaronus taip, kaip nurodyta ant pakuotės.

  2. Kol makaronai verda, sumaišykite dubenyje actą, aliejų, česnaką ir pomidorus.

  3. Makaronus perliekite šaltu vandeniu, nusunkite ir sudėkite į dubenį su pomidorais. Įmaišykite avinžirnius, agurką, fetą, alyvuoges ir raudonėlius.

  4. Tai - šiek tiek kitoks graikiškų salotų variantas, papildomai praturtintas baltymais. Jeigu prieš patiekdami kurį laiką palaikysite šaldytuve, bus tik skaniau. Patiekite su pitos traškučiais arba valgykite tiesiog taip.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Evelina
» Rašyti komentarą