- Ilgavaisiai agurkai, 4 vienetai
- Humusas, 0.5 stiklinės
- Kalakutienos riekutės, 4 vienetai
- Mocarelos sūrio riekutės, 4 vienetai
- Vyšniniai pomidorai, 4 vienetai
- Sutrupinta feta, 0.25 stiklinės
- Konservuotos alyvuogės be kauliukų, perpjautos pusiau, 2 valgomieji šaukštai
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Citrinos sultys, 1 valgomasis šaukštas
- Džiovinti raudonėliai, 1 žiupsnelis
- Druskos pagal skonį
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Perpjaukite agurkus pusiau, išskobkite sėklas su šaukštu.
Įdėkite į visas puseles humuso. Sumuštinio apačiai ant agurko uždėkite kalakutienos, mocarelos ir plonai pjaustytų pomidorų, viršui - trupinto fetos sūrio ir alyvuogių.
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite citrinos sultis, alyvuogių aliejų ir raudonėlius, apšlakstykite sumuštinių puseles.
Suvožkite sumuštinius, persmeikite mediniais dantų krapšukais arba iešmeliais ir patiekite.
Gaivi vasariška alternatyva tradiciniams sumuštiniams su duona!