Graikiškas cukinijų apkepas

Graikiškas cukinijų apkepas
Ingredientai:
  • Cukinijos, 2 kilogramai
  • Sluoksniuota tešla arba lavašas, 400 gramų
  • Feta sūris, 300 gramų
  • Natūralus jogurtas, 2 stiklinės
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Krapai, 2 pundeliai
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Cukinijas stambiai sutarkuokite, pabarstykite druska ir palikite ant sietelio, kad nuvarvėtų skystis.

  2. Tešlą plonai iškočiokite ir apkepkite iš abiejų pusių sausoje keptuvėje arba padžiovinkite 120 laipsnių orkaitėje, suplėšykite nelabai smulkiais gabaliukais.

  3. Sumaišykite cukinijas, jogurtą, kiaušinius, sudėkite supjaustytą sūrį, krapus, supilkite aliejų, įberkite druskos, vėl išmaišykite. Sudėkite suplėšytą/sutrupintą tešlą, vėl išmaišykite ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie valandą.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Gintarė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Jurate
2013-08-20 17:13
atrodo skaniai ir nekoloringas