- Lęšiai, 230 gramų
- Svogūnas, 1 vienetas
- Morka (didelė), 1 vienetas
- Česnakas, 2 skiltelės
- Rozmarinas, 1 žiupsnelis
- Raudonėlis, 1 žiupsnelis
- Lauro lapai, 2 vienetai
- Pomidorų pasta, 1 valgomasis šaukštas
- Aliejus, 4 valgomieji šaukštai
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Į storadugnį puodą dėkite lęšius, užpilkite vandeniu, kad semtų per pirštą. Kaitinkite iki kol užvirs ir virkite dar 10 min. Nupilkite vandenį.
Keptuvėje su aliejumi apkepinkite smulkintus svogūnus, česnakus, pusžiedžiais ar kubeliais pjaustytą morką. Suverskite daržoves į puodą su lęšiais. Pilkite litrą vandens, dėkite prieskonius. Virinkite iki užvirs ir dar 10 min.
Tuomet įmaišykite pomidorų pastą, pridenkite ir virkite apie 30 min. iki kol lęšiai bus minkšti. Galite pripilti dar šiek tiek vandens, jeigu sriuba pernelyg tiršta.
Sriuba tiekiama įpylus šiek tiek aliejaus ir balzamiko acto arba balinama natūraliu jogurtu be priedų.