Glazūruoti Briuselio kopūstai

Glazūruoti Briuselio kopūstai
Ingredientai:
  • Šoninės juostelės, 3 vienetai
  • Briuselio kopūstai, 500 gramų
  • Vištienos sultinys, 100 mililitrų
  • Klevų sirupas, 50 mililitrų
  • Vyno actas, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Malti kajeno pipirai
  • Pistacijų papuošimui
Gaminimo instrukcija:
  1. Šoninę apkepkite keptuvėje, kol apskrus, tada išimkite. Į tą pačią keptuvę sudėkite kopūstus, šiek tiek apkepkite, kol gražiai pagels. Supilkite sultinį, uždenkite dangčiu ir gaminkite, kol suminkštės.

  2. Įberkite druskos ir pipirų, supilkite actą ir sirupą, gaminkite pamaišydami dar 5 min.

  3. Sudėkite keptuvės turinį į lėkštę, viršų pabarstykite skrudinta susmulkinta šonine ir pistacijomis. Skanaus!

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Raimonda
» Rašyti komentarą