Garstyčių duonelė

Garstyčių duonelė
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 600 gramų
  • Garstyčios, 1.5 valgomojo šaukšto
  • Majonezas, 4 valgomieji šaukštai
  • Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Kefyras, 200 mililitrų
  • Cukrus, 1 žiupsnelis
  • Kiaušinio baltymai, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus, garstyčias, majonezą, mieles, druską, kefyrą ir cukrų gerai išminkyti.

  2. Suformuoti duonos kepaliuką. Palikti šiltai 30 minučių, kad pakiltų.

  3. Ištepti išplaktu kiaušinio baltymu ir kepti pirmąsias 15 minučių 200-220 laipsnių orkaitėje. Po to sumažinti temperatūrą iki 180-190 laipsnių ir kepti dar apie 45 minutes. (Duonelė turi būti gražios gelsvos spalvos).

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Oresta
» Rašyti komentarą
» Komentarai
larisa
2012-11-18 18:49
praleidai mieles. kiek is tikruju ju reikia?