- Kvietiniai miltai, 600 gramų
- Garstyčios, 1.5 valgomojo šaukšto
- Majonezas, 4 valgomieji šaukštai
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kefyras, 200 mililitrų
- Cukrus, 1 žiupsnelis
- Kiaušinio baltymai, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Miltus, garstyčias, majonezą, mieles, druską, kefyrą ir cukrų gerai išminkyti.
Suformuoti duonos kepaliuką. Palikti šiltai 30 minučių, kad pakiltų.
Ištepti išplaktu kiaušinio baltymu ir kepti pirmąsias 15 minučių 200-220 laipsnių orkaitėje. Po to sumažinti temperatūrą iki 180-190 laipsnių ir kepti dar apie 45 minutes. (Duonelė turi būti gražios gelsvos spalvos).
2012-11-18 18:49