- Grybai, 200 gramų
- Svogūnas, 1 vienetas
- Česnakas, 2 skiltelės
- Miltai, 1 valgomasis šaukštas
- Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Druska
- Sūris, 50 gramų
- Krevetės, 200 gramų
- Grietinėlė, 200 gramų
- Pipirai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Susmulkinkite svogūną, česnakus ir grybus, kepkite gilioje keptuvėje porą minučių, tada suberkite susmulkintas krevetes ir grybus, troškinkite 3-5 min.
Padažas: miltus persijokite ir pakaitinkite keptuvėje maišydami apie 1 min. Sudėkite sviestą ir pakaitinkite maišydami dar 1 min. Supilkite į gilią keptuvę grietinėlę, pakaitinkite, tačiau neužvirkite. Suberkite apkepintus miltus, išmaišykite, pakaitinkite, kol užvirs, ir nukelkite nuo ugnies. Paruoštą masę supilkite ant grybų.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Grybus pagardinkite prieskoniais, viską sudėkite į kepimo formą (arba kelias mažesnes), viršų pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite maždaug 10 - 15 min.
2014-01-17 12:44