- Spanguolės, 350 gramų
- Raudonas vynas, 150 gramų
- Salieras, 1 vienetas
- Imbieras
- Rudasis cukrus, 170 gramų
- Portveinas, 50 mililitrų
- Cinamono lazdelė, 1 vienetas
- Mandarinų sultys, 6 mililitrai
- Apelsino žievelė, 1 vienetas
- Apelsinas, 1 vienetas
- Razinos, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Į gilų puodą sudėkite uogas, cukrų, cinamono lazdelę, imbierą, apelsino žievelę, viską užpilkite portveinu, raudonuoju vynu ir 1 apelsino sultimis. Užvirinkite, sumažinkite temperatūrą ir nuolat maišydami virkite dar pusvalandį.
Išgriebkite pusę spanguolių ir supilkite į atskirą indą. Cinamono lazdelę ir imbierą išimkite, likusį puodo turinį sutrinkite iki vientisos masės.
Galiausiai sudėkite paliktas spanguoles, suberkite razinas ir apelsino žievelę, viską išplakite.