Gardi sorų košė su moliūgu

Gardi sorų košė su moliūgu
Ingredientai:
  • Sorų kruopos, 1 stiklinė
  • Moliūgai, 0.5 kilogramo
  • Pienas, 3 stiklinės
  • Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Soras gerai nuplaukite (iš pradžių šiltame, o paskui - karštame vandenyje).

  2. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas. Supjaustykite gabaliukais.

  3. Sudėkite moliūgą į karštą pieną, pasūdykite ir užvirkite.

  4. Suberkite kruopas, sumažinkite temperatūrą ir virkite 30–40 min.

  5. Kai košė sutirštės, uždenkite dangtį ir įstatykite į šiltą orkaitę, kad viskas išbrinktų (puodą galima ir tiesiog šiltai įvynioti).

  6. Paskaninkite sviestu ir patiekite.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Virginija
» Rašyti komentarą