Gaivus varškės tortas

Gaivus varškės tortas
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 6 vienetai
  • Miltai, 1 stiklinė
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Varškė, 300 gramų
  • Grietinė, 0.5 stiklinės
  • Cukrus, 0.5 stiklinės
  • Vanduo, 1 stiklinė
  • Želė, 2 pakeliai
  • Džiūvėsėliai, 1 stiklinė
  • Sultys, 0.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
  1. Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi, baltymus išplakite iki standžių putų.

  2. Į baltymus suberkite miltus, tada cudėkite trynius, išmaišykite.

  3. Viską sukrėskite į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje.

  4. Želė pertepimui daroma taip: įpilama stiklinė vandens, varkė ištrinama su cukrumi, grietine, sultimis, supilama želė. Viskas išmaišoma ir supilama į formą.

  5. Perpjaukite biskvitą į du lakštus, sloksniuokite tortą formoje, nes pertepimas yra tirštas.

  6. Šaldykite maždaug 30 minučių, tuo tarpu gaminkite kitokią želė. Sustingusį tortą papuoškite vaisiais arba uogomis, vėl užpilkite želė ir vėl padėkite į šaldytuvą.

  7. Pastaba: į biskvitą galima įdėti priedų (riešutų, aguonų, razinų). Pertepimui negalima naudoti tik šviežių ananasų ir kivių, nes nesustings želė.

Porcijų skaičius: 12
» Rašyti komentarą
» Komentarai
genute
2012-09-11 19:25
labai neaiskiai aprasyta gaminimas,kaip pertepti jei pertepimo mase supilama i forma ir paliekama stingti,ne visi moka mintis skaityti
Aiste
2012-06-01 13:10
tikrai,kad skystas gavosi
sandra
2012-05-25 18:17
bet pertepimas kazkodel ne tirstas, o skystas?taip turi buti?gal jis turi uzstengti?