- Kiaušiniai, 6 vienetai
- Miltai, 1 stiklinė
- Cukrus, 1 stiklinė
- Varškė, 300 gramų
- Grietinė, 0.5 stiklinės
- Cukrus, 0.5 stiklinės
- Vanduo, 1 stiklinė
- Želė, 2 pakeliai
- Džiūvėsėliai, 1 stiklinė
- Sultys, 0.5 stiklinės
Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi, baltymus išplakite iki standžių putų.
Į baltymus suberkite miltus, tada cudėkite trynius, išmaišykite.
Viską sukrėskite į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje.
Želė pertepimui daroma taip: įpilama stiklinė vandens, varkė ištrinama su cukrumi, grietine, sultimis, supilama želė. Viskas išmaišoma ir supilama į formą.
Perpjaukite biskvitą į du lakštus, sloksniuokite tortą formoje, nes pertepimas yra tirštas.
Šaldykite maždaug 30 minučių, tuo tarpu gaminkite kitokią želė. Sustingusį tortą papuoškite vaisiais arba uogomis, vėl užpilkite želė ir vėl padėkite į šaldytuvą.
Pastaba: į biskvitą galima įdėti priedų (riešutų, aguonų, razinų). Pertepimui negalima naudoti tik šviežių ananasų ir kivių, nes nesustings želė.
2012-09-11 19:25