Gaivus desertas su vaisiais ir biskvitu

Gaivus desertas su vaisiais ir biskvitu
Ingredientai:
  • Braškės, 300 gramų
  • Bananas, 1 vienetas
  • Kivis, 1 vienetas
  • Konservuoti ananasai, 250 gramų
  • Grietinė, 500 mililitrų
  • Želatina, 3 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Vanduo, 1 stiklinė
Tešlai:
  • Kiaušinis, 1 vienetas
  • Miltai, 100 gramų
  • Cukrus, 100 gramų
  • Soda (nugesinta actu), 0.3 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
  1. Iškepkite biskvitą. Kiaušinį labai gerai išplakite su cukrumi, tuomet dėkite acte nugesintą sodą, įsijokite miltus. Tešlą supilkite į riebalais pateptą kepimo formą, kepkite iki 160C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Iškeptą biskvitą atvėsinkite, supjaustykite kubeliais.

  2. Vaisius ir uogas nuplaukite, palikite apdžiūti. Ananasus ištraukite iš sirupo, palikite nuvarvėti. Visus vaisius ir uogas supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.

  3. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite pusvalandį pabrinkti. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite virš karštų garų vonelės (indą su želatiną statykite ant puodo su verdančiu vandeniu).

  4. Grietinę išplakite su cukrumi ir plona srovele supilkite ištirpintą želatiną. Išmaišykite.

  5. Dubenėlį patepkite aliejumi, įklokite maistinę plėvelę. Ant dugno gražiai išdėliokite dalį supjaustytų vaisių ir uogų. Pilkite truputį grietinės masės. Dėkite biskvito, vaisių ir uogų gabaliukus, vėl pilkite grietinės masę. Taip susluoksniuokite visą desertą. Viršų palyginkite šaukštu. Uždenkite puodo dangčiu ar aptraukite maistine plėvele.

  6. Paruoštą desertą šaldykite šaldytuve bent 3-4 val. Geriausia palaikyti pernakt.

  7. Sustingusį desertą atsargiai išverskite į didelę lėkštę, atsargiai nuimkite plėvelę.

  8. Gaivus ir skanus desertas. Jam galima naudoti įvairius vaisius, uogas.

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Rita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Danutė
2019-05-02 11:42
Ačiū už receptuką,skanus desertas.Gaminsiu dažniau.