- Virtos/konservuotos pupelės, 1.2 kilogramo
- Supjaustyta žalioji paprika, 1 vienetas
- Supjaustyta raudonoji paprika, 1 vienetas
- Šaldyti/konservuoti kukurūzai, 280 gramų
- Susmulkintas svogūnas, 1 vienetas
- Alyvuogių aliejus, 0.5 stiklinės
- Vyno actas, 0.5 stiklinės
- Šviežiai spaustos žaliųjų citrinų sultys, 2 valgomieji šaukštai
- Citrinų sultys (įprastos), 1 valgomasis šaukštas
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Druska, 0.5 valgomojo šaukšto
- Sutrinta česnako skiltelė, 1 vienetas
- Šviežios kapotos kalendros, 0.25 stiklinės
- Kmynai arba kuminai, 0.5 valgomojo šaukšto
- Malti juodieji pipirai, 0.5 valgomojo šaukšto
- Aitriųjų pipirų padažo pagal skonį
- Aitriųjų paprikų miltelių, 0.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Dideliame dubenyje sumaišykite pupeles (naudoti galima pačias įvairiausias), paprikas, kukurūzus (geriau - šaldytus) ir svogūną.
Mažesniame dubenyje pasiruoškite užpilą: sumaišykite aliejų, actą, citrinos sultis, druską, cukrų, česnaką, prieskonius ir padažą.
Viską supilkite ant salotų ir gerai išmaišykite. Patiekite šaltas.
Gaivios, ryškių spalvų ir tokio pat ryškaus skonio meksikietiškos salotos!