- Miltai, 300 gramų
- Pienas, 150 mililitrų
- Sviestas, 50 gramų
- Mielės (šviežios), 12 gramų
- Bulvės, 200 gramų
- Druska, 1 žiupsnelis
Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite, sutrinkite į košę. Žinoma, tiks ir vakarykštė bulvių košė.
Miltus persijokite į dubenį, sutrupinkite mieles, išmaišykite. Dėkite minkštą, kambario temperatūros sviestą, pilkite šiltą (bet ne karštą!) pieną, berkite druską ir sumaišykite tešlą.
Į tešlą dėkite bulvių košę ir perminkykite. Paminkykite bent 5 min. Tešlą turi būti minkšta, šiek tiek lipni.
Ją pridenkite švariu rankšluostuku ir palikite kilti šiltoje vietoje. Tešlos tūris turi padvigubėti.
Tešlą sudėkite į aliejumi ar sviestu pateptą formą, jeigu norite apiberkite druska, pipirais ir džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis. Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. (priklauso nuo to, kokio aukščio suformuota duonelė).
Iškeptą ir dar šiltą fokačiją galima aptepti česnakiniu sviestu. Tai labai skani itališka duonelė, kurios plutelė traški, o vidus purus ir minkštas.
2017-01-16 19:32