Fokačija su bulvėmis

Fokačija su bulvėmis
Ingredientai:
  • Miltai, 300 gramų
  • Pienas, 150 mililitrų
  • Sviestas, 50 gramų
  • Mielės (šviežios), 12 gramų
  • Bulvės, 200 gramų
  • Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite, sutrinkite į košę. Žinoma, tiks ir vakarykštė bulvių košė.

  2. Miltus persijokite į dubenį, sutrupinkite mieles, išmaišykite. Dėkite minkštą, kambario temperatūros sviestą, pilkite šiltą (bet ne karštą!) pieną, berkite druską ir sumaišykite tešlą.

  3. Į tešlą dėkite bulvių košę ir perminkykite. Paminkykite bent 5 min. Tešlą turi būti minkšta, šiek tiek lipni.

  4. Ją pridenkite švariu rankšluostuku ir palikite kilti šiltoje vietoje. Tešlos tūris turi padvigubėti.

  5. Tešlą sudėkite į aliejumi ar sviestu pateptą formą, jeigu norite apiberkite druska, pipirais ir džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis. Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. (priklauso nuo to, kokio aukščio suformuota duonelė).

  6. Iškeptą ir dar šiltą fokačiją galima aptepti česnakiniu sviestu. Tai labai skani itališka duonelė, kurios plutelė traški, o vidus purus ir minkštas.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Rita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Aniceta
2017-01-16 19:32
Aciu patiko