- Feta, 340 gramų
- Graikiškas jogurtas, 1 stiklinė
- Kreminis sūris, 220 gramų
- Alyvuogių aliejus, 0.25 stiklinės
- 1 citrinos sultys ir žievelė
- Druska, 1 žiupsnelis
- Aitriųjų paprikų dribsniai, 1 žiupsnelis
- Švieži smulkinti krapai, 2 valgomieji šaukštai
- Supjaustytas agurkas, 75 gramai
- Perpjauti vyšniniai pomidorai, 75 gramai
- Skrebučiai arba krekeriai patiekimui
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Dideliame dubenyje plaktuvu iki purios masės išplakite fetą, graikinį jogurtą, kreminį sūrį, aliejų, citrinos sultis ir tarkuotą žievelę, pagardinkite druska, krapais ir paprikų dribsniais.
Sudėkite masę į dubenį, kuriame patieksite, viršų pabarstykite supjaustytais pomidoriukais, agurkais ir trupučiu krapų, šiek tiek pašlakstykite aliejumi.
Valgykite su skrebučiais, krekeriais, kukurūzų traškučiais, pita ar tiesiog su duona arba batonu.