Fetos ir graikiško jogurto užtepėlė

Fetos ir graikiško jogurto užtepėlė
Ingredientai:
  • Feta, 340 gramų
  • Graikiškas jogurtas, 1 stiklinė
  • Kreminis sūris, 220 gramų
  • Alyvuogių aliejus, 0.25 stiklinės
  • 1 citrinos sultys ir žievelė
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Aitriųjų paprikų dribsniai, 1 žiupsnelis
  • Švieži smulkinti krapai, 2 valgomieji šaukštai
  • Supjaustytas agurkas, 75 gramai
  • Perpjauti vyšniniai pomidorai, 75 gramai
  • Skrebučiai arba krekeriai patiekimui
Gaminimo instrukcija:
  1. Dideliame dubenyje plaktuvu iki purios masės išplakite fetą, graikinį jogurtą, kreminį sūrį, aliejų, citrinos sultis ir tarkuotą žievelę, pagardinkite druska, krapais ir paprikų dribsniais.

  2. Sudėkite masę į dubenį, kuriame patieksite, viršų pabarstykite supjaustytais pomidoriukais, agurkais ir trupučiu krapų, šiek tiek pašlakstykite aliejumi.

  3. Valgykite su skrebučiais, krekeriais, kukurūzų traškučiais, pita ar tiesiog su duona arba batonu.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Anastasija
» Rašyti komentarą