- Kukurūzų miltai, 1 stiklinė
- Kvietiniai miltai (geriau naudoti pilno grūdo), 0.75 stiklinės
- Konservuoti kukurūzai, 1 stiklinė
- Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Druska, 1 žiupsnelis
- Varškė, 200 gramų
- Pienas, 0.75 stiklinės
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Medus, 2 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
Sumaišykite visus sausus ingredientus (kvietinius ir kukurūzų miltus, kepimo miltelius, druską).
Atskirame inde iki vientisos masės išplakite varškę, pieną, kiaušinius ir medų.
Sumaišykite sausą mišinį ir varškės plakinį. Atsargiai įmaišykite nusunktus kukurūzus.
Tešlą supilkite į sviestu pateptą kepimo formą. Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.
Gardi, nesaldi, originakaus skonio duonelė, kuri puikiai tiks pusryčiams. Ją reikėtų laikyti šaldytuve, tinka vartoti apie savaitę.