- Miltai, 3 stiklinės
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Vidutinio dydžio cukinija, 1 vienetas
- Sausos mielės, 5 gramai
- Vanduo, 0.5 stiklinės
- Aliejus, 100 mililitrų
- Žalumynai (krapai, petražolės)
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Trynys, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Šiltame vandenyje ištirpinkite mieles, suberkite cukrų, druską, supilkite aliejų. Išmaišykite.
Švarią ir nuluptą cukiniją sutarkuokite, nupilkite nereikalingą skystį. Suberkite 2 stiklines miltų ir išmaišykite. Supilkite masę su mielėmis, vėl išmaišykite, jei reikia - įberkite dar miltų (tešla vis dėlto turi lipti prie rankų). Suberkite smulkintus žalumynus ir vėl išmaišykite.
Sudėkite tešlą į duonos kepimo formą, pridenkite rankluosčiu ir palikite šiltoje vietoje maždaug valandai.
Aptepkite tryniu ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių.
Atvėsinkite, išimkite i formos ir patiekite.