- Jautienos kepenėlės, 500 gramų
- Kiaušinis, 1 vienetas
- Avižiniai dribsniai, 3 valgomieji šaukštai
- Natūralus jogurtas, 50 mililitrų
- Svogūnas, 1 vienetas
- Maltos kalendros, 0.5 arbatinio šaukštelio
- 3 petražolių šakelės
- Kietas sūris, 50 gramų
- Druskos pagal skonį
Išplakite kiaušinį, supilkite jogurtą, suberkite dribsnius, gerai išmaišykite ir palikite maždaug 10 minučių, kad dribsniai išbrinktų.
Tuo tarpu nuplaukite kepenis ir supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais, susmulkinkite petražoles ir nuluptą svogūną, viską permalkite.
Gautą masę sudėkite į plakinį, pasūdykite, pabarstykite kalendromis, gerai išmaišykite.
Gautą mišinį dėkite į silikonines keksiukų kepimo formeles (sutepti aliejumi nereikia), užpildykite maždaug 2/3 formelių tūrio.
Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 35-40 minučių.
Ištrauktus ir šiek tiek atvėsusius keksiukus apibarstykite tarkuotu sūriu, papuoškite žalumynais ir patiekite.
Pagal pageidavimą į keksiukų masę galima įdėti mėgstamų daržovių ir prieskonių. Patiks visai šeimai!