- Cukrus, 200 gramų
- Imbieras, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Medus, 1 arbatinis šaukštelis
- Graikiniai riešutai, 0.5 stiklinės
- Obuolių sultys, 100 mililitrų
- Vanduo, 200 mililitrų
- Mėtos, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Išvirkite vandens ir cukraus sirupą.
Sudėkite į jį imbierą, medų iš riešutus. Virkite 3-4 minutes, išgriebkite kiaurasamčiu.
Sutrinkite meliono minkštimą.
Į vėsų sirupą sudėkite meliono tyrę, virtus riešutus ir imbierus, medų, įpilkite obuolių sulčių. Viską gerai išmaišykite ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.
Prieš paduodant į stalą reikėtų papuošti mėtomis.
Prie šio vasaros deserto puikiai tiks vaniliniai ledai – tai suteiks patiekalui gaivų skonį ir papuoš.