- Datulės, 250 gramų
- Džiovinti abrikosai, 250 gramų
- Saulėgrąžos, 50 gramų
- Sezamų sėklos, 100 gramų
- Anakardžių riešutai, 150 gramų
- Nutarkuota apelsino žievelė, 1 vienetas
- Cinamonas, 1 žiupsnelis
- Kardamonas, 1 žiupsnelis
Datules ir abrikosus apie 30 min. pamirkykite vandenyje, gerai nuspauskite vandens perteklių. Datules ir abrikosus sumalkite mėsmale.
Pusę sezamo sėklų, visus riešutus suberkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šiek tiek paskrudinkite įkaitintoje orkaitėje. To daryti nebūtina, tačiau tuomet riešutai bus sodresnio skonio.
Paskrudintus riešutus sumaišykite su maltais džiovintais vaisiais, įmaišykite apelsino žievelę, žiupsnelį cinamono, žiupsnelį kardamono. Išmaišykite.
Iš gautos masės suformuokite dvi „dešras“, jas apvoliokite likusiuose, neskrudintuose sezamuose. Jas įvyniokite į maistinę plėvelę ir bent 2-3 valandas palaikykite šaldytuve, kad sutvirtėtų ir pasiskirstytų skoniai.
Datulių „dešra“ - maistingas užkandis, kuris puikiai tiks prie pusryčių arbatos, po treniruotės ar fizinio darbo.
2018-05-02 14:08