Daržovių troškinys

Daržovių troškinys
Ingredientai:
  • Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Svogūnas, 1 galva
  • Morkos, 3 vienetai
  • Bulvės, 5 vienetai
  • Saliero stiebas, 1 vienetas
  • Česnako skiltelės, 3 vienetai
  • Čiobreliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Rozmarinas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Raudonėlis, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Malti juodieji pipirai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Muskato riešutas, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Rūkytos paprikos milteliai, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Čili prieskoniai, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Šaldyti žirneliai, 0.5 stiklinės
  • Kokosų pienas, 0.5 stiklinės
  • Imbiero milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Baltas vynas arba daržovių sultinys, 0.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite puode aliejų ir pakepinkite ant silpnos ugnies smulkintą svogūną apie 2-4 minutes.

  2. Dėkite į puodą smulkintas daržoves: morkas, bulves, salierą, česnaką, taip pat žoleles, druską ir pipirus, kitus prieskonius. Viską gerai maišydami patroškinkite apie 2 minutes ir pilkite daržovių sultinį arba baltą vyną.

  3. Užkaitinkite puodą vėl ir sumažinkite ugnį bei patroškinkite viską uždengtu dangčiu apie 5 minutes. Dėkite šaldytus žirnelius ir dar patroškinkite apie 15 minučių.

  4. Pilkite į puodą kokosų pieną ir gerai išmaišykite, bei patroškinkite dar apie 3-4 minutes.

  5. Patiekiant troškinį, galima pabarstyti šviežiomis žolelėmis. Skanaus! Jis tinkamas valgyti, laikomas šaldytuve, 3 dienas, taip pat galima užšaldyti.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Ramunė
» Rašyti komentarą