- Baklažanas, 1 vienetas
- Cukinija, 1 vienetas
- Paprika (raudona), 1 vienetas
- Paprika (žalia), 1 vienetas
- Svogūnas, 1 vienetas
- Česnakas, 2 skiltelės
- Konservuoti pomidorai, 350 mililitrų
- Bazilikai, 10 lapų
- Alyvuogių aliejus, 50 mililitrų
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Likusias daržoves supjaustykite maždaug vienodo dydžio kubeliais. Konservuotus pomidorus pertrinkite maisto smulkintuvu arba kuo smulkiau supjaustykite.
Įkaitintame aliejuje apkepinkite svogūną ir česnaką iki kol suminkštės. Tuomet dėkite cukinijas, baklažanus, paprikas. Kepkite apie 10 min., vis pamaišykite. Tuomet supilkite konservuotų pomidorų tyrę, sudėkite labai smulkiai pjaustytus bazilikų lapelius, pagardinkite druska, pipirais, papildomai galite dėti ir daugiau prieskonių, žolelių. Viską patroškinkite dar 5 min. iki kol daržovės bus minkštos, bet nepraras formos.
Gardus troškinys, kurį galima tiekti tiek kaip pagrindinį patiekalą, tiek ir kiap garnyrą.