Daržovių sriuba su lęšiais

Daržovių sriuba su lęšiais
@ Shutterstock
Ingredientai:
  • Susmulkintas svogūnas, 1 vienetas
  • Alyvuogių aliejus, 0.25 stiklinės
  • Tarkuotos morkos, 2 vienetai
  • Gabaliukais supjaustyti salierai, 2 vienetai
  • Susmulkintos česnako skiltelės, 2 vienetai
  • Džiovinti raudonėliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Lauro lapas, 1 vienetas
  • Džiovinti bazilikai , 1 arbatinis šaukštelis
  • Trinti pomidorai, 400 gramų
  • Lęšiai (nemirkyti), 2 stiklinės
  • Vanduo, 8 stiklinės
  • Smulkinti špinatai, 0.5 stiklinės
  • Actas, 2 valgomieji šaukštai
  • Druskos ir maltų juodųjų pippirų pagal skonį
Gaminimo instrukcija:
  1. Dideliame puode ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną, morkas, salierus, kepkite pamaišydami, kol svogūnas suminkštės. Po to įmaišykite česnaką, raudonėlius ir bazilikus, gaminkite dar 2 minutes.

  2. Supilkite vandenį, sudėkite lęšius ir trintus pomidorus, užvirinkite. Sumažinkite temperatūrą ir lėtai virkite 1 valandą.

  3. Baigiant virti įmeskite lauro lapą (išgriebkite po 1-3 minučių), įmaišykite špinatus, actą, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.

  4. Sriuba turi daug vitaminų ir mažai kalorijų. Labai skanu su kukurūzų duona.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Ieva
» Rašyti komentarą