- Susmulkintas svogūnas, 1 vienetas
- Alyvuogių aliejus, 0.25 stiklinės
- Tarkuotos morkos, 2 vienetai
- Gabaliukais supjaustyti salierai, 2 vienetai
- Susmulkintos česnako skiltelės, 2 vienetai
- Džiovinti raudonėliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Lauro lapas, 1 vienetas
- Džiovinti bazilikai , 1 arbatinis šaukštelis
- Trinti pomidorai, 400 gramų
- Lęšiai (nemirkyti), 2 stiklinės
- Vanduo, 8 stiklinės
- Smulkinti špinatai, 0.5 stiklinės
- Actas, 2 valgomieji šaukštai
- Druskos ir maltų juodųjų pippirų pagal skonį
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Dideliame puode ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną, morkas, salierus, kepkite pamaišydami, kol svogūnas suminkštės. Po to įmaišykite česnaką, raudonėlius ir bazilikus, gaminkite dar 2 minutes.
Supilkite vandenį, sudėkite lęšius ir trintus pomidorus, užvirinkite. Sumažinkite temperatūrą ir lėtai virkite 1 valandą.
Baigiant virti įmeskite lauro lapą (išgriebkite po 1-3 minučių), įmaišykite špinatus, actą, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
Sriuba turi daug vitaminų ir mažai kalorijų. Labai skanu su kukurūzų duona.