- Nuskustos ir supjaustytos bulvės, 3.5 stiklinės
- Supjaustytas salieras, 1 stiklinė
- Smulkintas svogūnas, 1 stiklinė
- Virtas susmulkintas kumpis, 3 stiklinės
- Vištienos sultinys, 3.5 stiklinės
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- Sviestas, 5 valgomieji šaukštai
- Miltai, 5 valgomieji šaukštai
- Pienas, 2 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Užkaiskite puodą su sultiniu, sudėkite bulves, salierą, svogūną ir kumpį. Užvirinkite, virkite, kol bulvės suminkštės (apie 15-20 min.). Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies ištirpinkite sviestą, maišydami šakute suberkite miltus, pakaitinkite, kol sutirštės (apie minutę). Tada maišydami po truputį supilkite pieną. Kaitinkite, kol vėl sutirštės (dar 4-5 minutes).
Supilkite paruoštą padažą į sriubą, užvirinkite ir tuojau pat patiekite.
Puikus receptas šaltai dienai!