- Jautienos faršas, 500 gramų
- Svogūnas, 1 vienetas
- Kiaušinio baltymas, 1 vienetas
- Bulvės, 3 vienetai
- Morkos, 2 vienetai
- Paprika, 1 vienetas
- Pomidoras, 1 vienetas
- Česnakas, 1 skiltelė
- Ryžiai, 0.3 stiklinės
- Aliejus, 4 valgomieji šaukštai
- Druska, pipirai, mėgiami prieskoniai, 1 žiupsnelis
- Lauro lapas, 1 vienetas
Skustas morkas ir bulves, papriką supjaustykite smulkiais kubeliais. Pomidorą supjaustykite plonomis riekelėmis. Česanaką smulkiai supjaustykite. Svogūną sumalkite arba sutrinkite maisto smulkintuvu.
Faršą, maltą svogūną, kiaušinio baltymą ir mėgiamus prieskonius sumaišykite. Suformuokite 4-5 mažus rutuliukus.
Įkaitintame aliejuje apkepinkite mėsos rutuliukus, tuomet juos sutrinkite šakute ir sudėkite pomidorus, truputį patroškinkite ir perkelkite į puodą. Į puodą tap pat berkite kitas daržoves, česnaką, užpilkite 6 stiklinėmis verdančio vandens, berkite prieskonių, dėkite lauro lapelį ir virkite iki kol daržovės truputį suminkštės.
Likusį faršą sumaišykite su ryžiais ir suformuokite mažas frikadeles. Jas sudėkite daržovėms suminkštėjus ir sriubą virkite dar 15-20 min.
Galima naudoti ir daugiau įvairių daržovių - cukinijų, moliūgų, žaliųjų žirnelių...