- Faršas, 500 gramų
- Grikiai, 1 stiklinė
- Svogūnai, 2 vienetai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Druska, pipirai, mėgiami prieskoniai, 1 žiupsnelis
- Didelė morka, 1 vienetas
- Svogūnas, 1 vienetas
- Pomidorų pasta, 1 valgomasis šaukštas
- Vanduo, 3 valgomieji šaukštai
- Česnakas, 2 skiltelės
- Druska, pipirai, mėgiami prieskoniai, 1 žiupsnelis
Grikius išvirkite arba užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir palikite išbrinkti. Grikius sumaišykite su faršu, įmaišykite smulkiai pjaustytus svogūnus, įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska, pipirais, mėgiamais prieskoniais. Permaišykite.
Suformuokite nedidelius teftelius ir apkepinkite aliejuje. Sudėkite į puodą.
Paruoškite daržovių padažą. Morką sutarkuokite arba supjaustykite šiaudeliais, svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Apkepinkite, tuomet dėkite pomidorų pastą, įpilkite kelis šaukštus vandens, pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgiamais prieskoniais, smulkiai sukapotu ar spaustuku perspaustu česnaku. Šiek tiek patroškinkite. Į daržovių padažą papildomai galite dėti paprikų, cukinijų.
Daržovių padažą užpilkite ant teftelių. Ant nedidelės ugnies troškinkite 20 min.
Teftelius patiekite su gaiviomis salotomis.