- Kuskusas, 100 gramų
- Feta sūris, 25 gramai
- Žirneliai (konservuoti arba žali, apvirti), 100 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Cukinija, 0.5 vieneto
- Saldžioji paprika, 1 vienetas
- Špinatai, 1 sauja
- Džiūvėsėliai, 1 sauja
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
- Aliejus kepimui, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Kuskuso kruopas perplaukite, o tuomet užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite brinkti, permaišykite, jeigu kruopos sugerė vandenį, tačiau tebėra kietos, pilkite dar šiek tiek verdančio vandens.
Išbrinkintas kruopas sumaišykite su žirneliais, smulkintais špinatais, kiaušiniais, pridėkite sutarkuotos cukininijos, labai smulkiai pjaustytos paprikos, suberkite sutrupintą fetos sūrį. Pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgiamais prieskoniais.
Iš gautos masės suformuokite kotletukus, juos pavoliokite džiūvėsiuose ir apkepinkite įkaitintame aliejuje iki kol gražiai apskrus. Sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius.
Tiekite su šviežių daržovių salotomis, šaukštu grietinės ar natūralaus jogurto.
2022-03-19 13:21