- Jautienos faršas, 800 gramų
- Bulvės, 6 vienetai
- Svogūnas, 1 vienetas
- Baklažanas, 1 vienetas
- Pomidorai, 4
- Švieži bazilikai
- Sūris, 100 gramų
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Druska
- Pipirai
- Raudonėliai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Baklažaną, bulves ir pomidorus supjaustykite riekutėmis. Baklažaną trumpai apkepkite iš dviejų pusių.
Faršą sumaišykite su smulkintu svogūnu ir bazilikais, pabarstykite druska, pipirais ir raudonėliais.
Kepimo formą ištepkite aliejumi. Sluoksniuokite taip: du bulvių sluoksniai (pabarstykite druska ir pipirais), pomidorai, baklažanai, tarkuotas sūris, bulvės, druska, pipirai, faršas, pomidorai, bulvės.
Kepkite 200-220 temperatūros orkaitėje pridengę folija. Po 50 min. ją nuimkite, pabarstykite apkepą sūriu ir kepkite dar 10 minučių.