Daržovės su balzamiko actu ir citrina

Daržovės su balzamiko actu ir citrina
Ingredientai:
  • Daržovės, 1 kilogramas
  • Balzamiko acto, 6 valgomieji šaukštai
  • Aliejaus, 6 valgomieji šaukštai
  • Citrina, 1 vienetas
  • Česnakas, 2 skiltelės
  • Druska, pipirai, kmynai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Prieskoninės žolelės, 1 pundelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Daržoves supjaustykite. Greičiau kepančias (cukinija, baklažanai) pjaustykite didesniais gabaliukais, o ilgiau kepančias (morkos, bulvės, paprikos) - mažesniais.

  2. Visus marinato ingredientus sumaišykite indelyje (citrinos žievelę nutarkuokite, o sultis išspauskite), užpilkite ant daržovių, permaišykite ir palikite porai valandų pasimarinuoti.

  3. Daržoves perdėkite į kepimo indą, pridenkite folija. Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki kol daržovės iškeps (apie 30-40 min.). Daržovėms bebaigiant kepti nuimkite foliją ir leiskite joms truputį apskrusti.

  4. Galima valgyti vienas, skanu su trupučiu jogurto be priedų ar grietine. Tinka ir kaip garnyras prie kitų, ypač prie mėsos, patiekalų.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Mėta
2020-10-10 16:19
Labai rūgštu.
Dzemyte
2018-12-25 16:21
Per rūgščios,obaklažanų neįmanoma valgyt.Veee