- Cukinijos, 2 vienetai
- Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Džiovinti raudonėliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska
- Malti juodieji pipirai
- Kiti jūsų mėgstami prieskoniai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Įkaitinkite orkaitę iki 110 laipsnių. Papurkškite kepimo skardą aliejumi. Cukinijas supjaustykite kaip galima plonesnėmis riekutėmis, išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, ir uždenkite popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų drėgmę.
Sudėkite griežinėlius į didelį dubenį, įpilkite aliejaus, pabarstykite druska, pipirais, raudonėliais, kitais priskoniais, gerai išmaišykite, išdėliokite ant kepimo skardos ir kepkite apie pusantros val (patikrinkite po valandos - jei supjaustėte labai plonai, gali užtekti ir tiek). Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir patiekite.
Puikus ir nesudėtingas užkandis! Cukinijas patogiausia pjaustyti daržovių pjaustykle.