Cukinijų traškučiai

Cukinijų traškučiai
@ Shutterstock
Ingredientai:
  • Cukinijos, 2 vienetai
  • Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Džiovinti raudonėliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
  • Malti juodieji pipirai
  • Kiti jūsų mėgstami prieskoniai
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 110 laipsnių. Papurkškite kepimo skardą aliejumi. Cukinijas supjaustykite kaip galima plonesnėmis riekutėmis, išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, ir uždenkite popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų drėgmę.

  2. Sudėkite griežinėlius į didelį dubenį, įpilkite aliejaus, pabarstykite druska, pipirais, raudonėliais, kitais priskoniais, gerai išmaišykite, išdėliokite ant kepimo skardos ir kepkite apie pusantros val (patikrinkite po valandos - jei supjaustėte labai plonai, gali užtekti ir tiek). Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir patiekite.

  3. Puikus ir nesudėtingas užkandis! Cukinijas patogiausia pjaustyti daržovių pjaustykle.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Ieva
» Rašyti komentarą