- Jaunos cukinijos, 4 vienetai
- Kreminis sūris, 150 gramų
- Česnakai, 4 skiltelės
- Didelis pomidoras, 1 vienetas
- Krapai, 1 pundelis
- Natūralus jogurtas, 2 valgomieji šaukštai
- Aliejus kepimui, 6 valgomieji šaukštai
- Druska, 1 žiupsnelis
Šiam patiekalui tinka tik jaunos, neperaugusios cukinijos (senesnės gali patęžti). Cukinijas gerai nupjaukite ir išilgai, plonai supjaustykite, riekelės turėtų būti 5 mm storio. Riekeles apiberkite druska ir palikite 10 min. Praėjus šiam laikui cukinijas šiek tiek nusausinkite.
Cukinijų riekeles iš abiejų pusių apkepinkite gerai įkaitintame aliejuje, kol suminkštės ir truputį apskrus. Žinoma, galima apkepinti ir griliuje ar grilinėje keptuvėje (tuomet riebalų reikės tik vos vos). Sudėkite ant popierinių rankšluostėlių, kad susigertų riebalų perteklius. Visiškai atvėsinkite.
Kreminį sūrelį išmaišykite su jogurtu, įspauskite česnako.
Pomidorą supjaustykite plonomis riekelėmis, rankomis šiek tiek nuspauskite skysčio perteklių.
Atvėjusią apkepintą cukinijos riekelę aptepkite česnakine kreminio sūrio užtepėle, ant platesnio krašto dėkite pomidorą, nedidelę krapų šakelę, susukite. Šitaip susukite visus suktinukus.
Suktinukus galite išdėlioti ant salotų lapų.
Šiems suktinukams tinka ne tik kreminis sūris, bet ir lydyti sūreliai, grūdėtoji ar paprasta varškė, veganai suktinukus gali ruošti su išmirkytais ir sutrintais anakardžių riešutais.