- Cukinijos, 700 gramų
- Miltai, 4 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Svogūnas, 1 vienetas
- Vištienos krūtinėlė (virta), 1 vienetas
- Pomidorai, 3 vienetai
- Česnakai, 2 skiltelės
- Pienas, 6 valgomieji šaukštai
- Sūris (tarkuotas), 1 sauja
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
- Krapai (kapoti), 1 sauja
Cukinijas sutarkuokite, rankomis šiek tiek nuspauskite skysčio perteklių, į tarkius įmuškite vieną kiaušinį, suberkite miltus, pagardinkite druska, pipirais ir sumaišykite rankomis. Beje, galite naudoti ir tris dalis cukinijų bei vieną dalį bulvių tarkių.
Cukinijų tarkius dėkite į riebalais pateptą kepimo formą, rankomis šiek tiek paspauskite. Ant jų dėkite plonai pjaustytą virtą vištieną, plonais pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir plonomis riekelėmis pjaustytus pomidorus, galiausiai užbarstykite labai smulkiai pjaustyto česnako. Žinoma, galite pasirinkti ir kitokius priedus - sudėti plonai pjaustytą papriką, papbarstyti konservuotų kukurūzų ar pupelių, tiks visokiausi likučiai.
Likusį kiaušinį išplakite su pienu ir plakinį užpilkite ant picos. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min., ištraukite, apiberkite sūriu bei kapotais krapais ir kepkite dar 10 min. iki kol sūris išsilydys.
Riekeles galima patiekti su jogurtu ar jogurtiniu padažu (sumaišykite jogurtą su smulkiai kapotais šviežiais agurkais, petražolėmis, česnakais, druska, pipirais).
2016-07-30 19:06