Cukinijų makaronai

Cukinijų makaronai
Ingredientai:
  • vidutinės cukinijos, 6 vienetai
  • druskos, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • sviesto, 3 valgomieji šaukštai
  • česnako, 1 skiltelė
  • tarkuoto kietojo sūrio, 3 valgomieji šaukštai
  • druskos, pipirų
Gaminimo instrukcija:
  1. Cukinijas supjauskite išilgai, maždaug piršto storumo riekėmis, o tas riekės dar padalinkite į juosteles - gausis makaronai. Tokius makaronus apiberkite druska ir sudėkite į kiaurasamtį. Palikite 30 minučių. Druska padės pasišalinti vandens pertekliui.

  2. Puodą vandens užvirinkite. Į verdantį vandenį suverskite cukinijas, pavirkite 1 minutę ir nupilkite. Cukinijas perliekite šaltu vandeniu.

  3. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite cukinijų makaronus, įspauskite ar įberkite smulkiai sukapoto česnako, pakepkite apie 5 minutes, atsargiai maišant. Pagardinkite druska ir pipirais. Dėkite į lėkštes, patiekite užbėrę sūrio.

  4. Galima valgyti kaip makaronus - su patroškintomis daržovėmis, kepsniukais, mėgiamais padažais. Skanu ir tiesiog su sūriu.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą