- vidutinės cukinijos, 6 vienetai
- druskos, 2 arbatiniai šaukšteliai
- sviesto, 3 valgomieji šaukštai
- česnako, 1 skiltelė
- tarkuoto kietojo sūrio, 3 valgomieji šaukštai
- druskos, pipirų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Cukinijas supjauskite išilgai, maždaug piršto storumo riekėmis, o tas riekės dar padalinkite į juosteles - gausis makaronai. Tokius makaronus apiberkite druska ir sudėkite į kiaurasamtį. Palikite 30 minučių. Druska padės pasišalinti vandens pertekliui.
Puodą vandens užvirinkite. Į verdantį vandenį suverskite cukinijas, pavirkite 1 minutę ir nupilkite. Cukinijas perliekite šaltu vandeniu.
Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite cukinijų makaronus, įspauskite ar įberkite smulkiai sukapoto česnako, pakepkite apie 5 minutes, atsargiai maišant. Pagardinkite druska ir pipirais. Dėkite į lėkštes, patiekite užbėrę sūrio.
Galima valgyti kaip makaronus - su patroškintomis daržovėmis, kepsniukais, mėgiamais padažais. Skanu ir tiesiog su sūriu.