- Cukinijos, 300 gramų
- Morkos, 230 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Miltai, 75 gramai
- Alyvuogių aliejus, 4 valgomieji šaukštai
- Česnako skiltelė, 1 vienetas
- Natūralus jogurtas arba neriebi grietinė, 180 gramų
- Provanso žolelės (pagal skonį)
- Citrinos sultys, 1 valgomasis šaukštas
- druska, pipirai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Išvirkite kruopas pasūdytame vandenyje taip, kaip nurodyta ant pakuotės.
Morkas ir cukinijas sutarkuokite, nuspauskite sultis.
Sumaišykite miežinę košę, tarkuotas daržoves, miltus, kiaušinius, pagal skonį įberkite druskos, pipirų.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, šaukštu dėkite tešlą ir formuokite blynelius, apkepkite iš abiejų pusių, kad apskrustų. Riebalų perteklių sugerkite popieriniu rankšluosčiu.
Pasiruoškite padažą: sumaišykite jogurtą, smulkintą česnaką, citrinos sultis, įberkite druskos, pipirų ir Provanso žolelių.
Patiekite blynelius su padažiuku.
Šie traškūs blynukai su aromatingu padažiuku patiks visai šeimai, jie puikiai tiks vakarienei. Skaičiuojantys kalorijas gali kepti ne keptuvėje, o orkaitėje.
2022-07-28 11:04