- Tarkuotos cukinijos, 1 stiklinė
- Plaktas kiaušinis, 1 vienetas
- Tarkuotas Parmezanas, 3 valgomieji šaukštai
- Sauso sausainių ar duonos miltų mišinio, 2 valgomieji šaukštai
- Malti pipirai
- Rapsų aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Grietinės/natūralaus jogurto patiekti
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Cukinijas nusunkite, sugerkite popieriniu rankšluosčiu drėgmės perteklių.
Dubenyje sumaišykite plaktą kiaušinį, miltus, sūrį, pipirus, druską ir cukiniją.
Didelėje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite šaukštu masę (išeina maždaug 4 blyneliai), šiek tiek paspauskite, kad būtų plokštesni, ir kepkite iš abiejų pusių po dvi minutes.
Patiekite su grietine arba graikišku jogurtu.
Jei mėgstate, į tešlą galima pridėti pusę susmulkinto svogūno, pakeisti cukinijas stambiai tarkuotomis bulvėmis, o rapsų aliejų - kokosų aliejumi. Idealiai tiks pietums ar pusryčiams.