Cukinijų apkepas

Cukinijų apkepas
Ingredientai:
  • Cukinijos, 1 kilogramas
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Kiaušiniai, 6 vienetai
  • Neriebi grietinė arba jogurtas, 250 gramų
  • Kietas sūris, 100 gramų
  • Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Cukinijas nuplaukite, supjaustykite nedideliais kubeliais (jei daržovės nedidelės ir jaunos, skusti nereikia).

  2. Sudėkite ant sietelio, pabarstykite druska ir pipirais, palikite 10 minučių.

  3. Įpilkite į keptuvę šaukštą aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite supjaustytus svogūnus, kol taps permatomi.

  4. Išplakite kiaušinius ir grietinę, sumaišykite su tarkuotu sūriu.

  5. Nuspauskite rankomis cukinijas, sudėkite į dubenį, sumaišykite su paruošta mase ir pagardinkite druska bei pipirais.

  6. Sudėkite masę į aliejumi išteptą formą, tolygiai paskleiskite ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 35 minutes (kol gražiai apskrus).

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Ieva
» Rašyti komentarą