- Cukinijos, 1 kilogramas
- Svogūnai, 2 vienetai
- Kiaušiniai, 6 vienetai
- Neriebi grietinė arba jogurtas, 250 gramų
- Kietas sūris, 100 gramų
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Druska
- Pipirai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Cukinijas nuplaukite, supjaustykite nedideliais kubeliais (jei daržovės nedidelės ir jaunos, skusti nereikia).
Sudėkite ant sietelio, pabarstykite druska ir pipirais, palikite 10 minučių.
Įpilkite į keptuvę šaukštą aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite supjaustytus svogūnus, kol taps permatomi.
Išplakite kiaušinius ir grietinę, sumaišykite su tarkuotu sūriu.
Nuspauskite rankomis cukinijas, sudėkite į dubenį, sumaišykite su paruošta mase ir pagardinkite druska bei pipirais.
Sudėkite masę į aliejumi išteptą formą, tolygiai paskleiskite ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 35 minutes (kol gražiai apskrus).