- Cukinijos, 2 vienetai
- Fetos sūris, 50 gramų
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Rozmarinas (smulkintas), 0.5 valgomojo šaukšto
- Druska, pipirai, česnako milteliai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Jeigu cukinijos jau senesnės, didelės, tai jų odelę nulupkite.
Cukinijas supjaustykite maždaug 0,5 cm storio riekutėmis. Jas apiberkite smulkintu rozmarinu (geriau naudoti šviežią), druska, pipirais, česnakų milteliais, aliejumi. Arsargiai išmaišykite.
Skardą patepkite aliejumi ir vienu sluoksniu išdėliokite cukinijų gabaliukus. Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 6-7 min., tuomet skardą ištraukite, gabaliukus apverskite ir kepkite dar 6-7 min. Žinoma, galima kepti ir ant grotelių, virš žarijų iki kol vos vos apskrus.
Apkepintas cukinijas apiberkite patrupintu fetos sūriu.
Šias cukinijas labai skanu valgyti vienas arba kaip garnyrą prie kitų patiekalų.