Cukinijos pikantiškoje kefyro tešloje

Cukinijos pikantiškoje kefyro tešloje
Shutterstock nuotr.
Ingredientai:
  • Vidutinio dydžio cukinijos, 2 vienetai
  • Kefyras, 6 valgomieji šaukštai
  • Soda, 1 arbatinis šaukštelis
  • Sojos padažas, 4 valgomieji šaukštai
  • Miltai, 8 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Aliejaus (kepimui), 4 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Kefyrą sumaišykite su soda, supilkite sojos padažą, suberkite cukrų, įmuškite kiaušinius. Išplakite. Įsijokite miltus ir vėl gerai išplakite.

  2. Cukinijas (jeigu jų odelė kieta, tai ją nupjaukite) supjaustykite griežinėliais arba lazdelėmis. Svarbu, kad jų storis būtų iki 1 cm.

  3. Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki kol gražiai apskrus. Sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius.

  4. Cukinijų griežinėlius galite tiekti kaip garnyrą prie mėsos, paukštienos ar žuvies, o taip pat kaip užkandį. Prie jų tiks graikiškas padažas - graikišką jogurtą sumaišykite su tarkuotu agurku, sutrintu česnaku, smulkiai sukapotais krapais, druska, pipirais, šlakeliu alyvuogių aliejaus.

Porcijų skaičius: 5
Receptą atsiuntė: Rita
» Rašyti komentarą