- Varškė (9 proc. riebumo), 360 gramų
- Sausainiai „Gaidelis“, 360 gramų
- Sviestas, 200 gramų
- Kondensuotas pienas (saldintas), 150 gramų
- Citrina, 2 vienetai
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Kubeliais supjaustytą sviestą, varškę, kondensuotą pieną ir vanilinį cukrų, dėti į dubenį ir gerai išmaišyti. Įtarkuoti citrinos žievės (tik geltoną dalį, nes balta suteiktų per daug kartumo), tuomet įspausti vienos didelės arba dviejų mažesnių citrinų sulčių. Vėl gerai išmaišyti.
Į gautą masę dėti smulkiai laužytus sausainius ir vėl gerai išmaišyti. Jeigu norisi, jų galima dėti ir mažiau - tada gausis labiau kaip varškinis pyragas. Taip pat galite įmaišyti ir uogų.
Viską perkelti į norimą formą, apdengti kepimo popieriumi arba celofaniniu maišeliu, dėti nakčiai į šaldytuvą, kad sustengų. Skanaus!