Citrininis varškės tinginys

Citrininis varškės tinginys
Ingredientai:
  • Varškė (9 proc. riebumo), 360 gramų
  • Sausainiai „Gaidelis“, 360 gramų
  • Sviestas, 200 gramų
  • Kondensuotas pienas (saldintas), 150 gramų
  • Citrina, 2 vienetai
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Kubeliais supjaustytą sviestą, varškę, kondensuotą pieną ir vanilinį cukrų, dėti į dubenį ir gerai išmaišyti. Įtarkuoti citrinos žievės (tik geltoną dalį, nes balta suteiktų per daug kartumo), tuomet įspausti vienos didelės arba dviejų mažesnių citrinų sulčių. Vėl gerai išmaišyti.

  2. Į gautą masę dėti smulkiai laužytus sausainius ir vėl gerai išmaišyti. Jeigu norisi, jų galima dėti ir mažiau - tada gausis labiau kaip varškinis pyragas. Taip pat galite įmaišyti ir uogų.

  3. Viską perkelti į norimą formą, apdengti kepimo popieriumi arba celofaniniu maišeliu, dėti nakčiai į šaldytuvą, kad sustengų. Skanaus!

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Dalia
» Rašyti komentarą